יום רביעי, 19 ביוני 2013

קציצות בשר ומנגולד ברוטב לימון


אני מאוד אוהבת מנגולד .ואם יש מתכון שמשלב אותו ללא הצורך בגילגול ומילוי אז אני מנסה.
ניסיתי, יצא מעדן .מומלץ מאוד.
מתכון של בני סיידא  שינויים שלי בתחתית הדף
לקציצות:
10 עלי מנגולד
600 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים מגוררים גס
1 תפוח אדמה מקולף ומגורר דק
2 פרוסות לחם שרויות וסחוטות או 3 כפות פירורי לחם
2 ביצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית גדושה בהרת
שמן לטיגון הקציצות

לרוטב:
6 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור טרי טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מיץ לימון

אופן ההכנה:
מפרידים את החלקים הירוקים של עלי המנגולד מהחלק הלבן (שומרים את הגבעול להכנת הרוטב). יוצקים על העלים הירוקים מים רותחים ומשהים רבע שעה. מסננים, סוחטים וקוצצים דק. שמים בקערה.
מוסיפים לקערה את שאר הרכיבים ומערבבים. צרים קציצות עגולות ושטוחות מעט. מטגנים משני הצדדים להזהבה.

לרוטב: קוצצים את גבעולי המנגולד הלבנים ומרפדים בהם סיר שטוח. מסדרים מעליהם את הקציצות, מוסיפים את השום התבלינים ו5 כפות משמן הטיגון. מוסיפים 1 וברבע כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.
מגישים חם עם אורז לבן.

הערות שלי : אני ערבבתי הודו ובקר.
אני הוספתי למלית הבשר מעט מוסקט מגורר
לא שמתי ביצים בתערובת הבשר .אני אף פעם לא שמה ביצים בקציצות.
הוספתי לבשר 5 כפות סולת ועוד 2 כפות פירורי לחם. ולא שמתי תפוח אדמה מגורר.
תהנו.

ועכשיו שאני אחרי,אפשר לספר שרוב הזמן הפנוי שלי בחודש האחרון היה על הכנת מטעמים לבר מצווה של הבן היקר שלנו. אז הנה כמה תמונות ,ממה שהצלחתי לצלם...
רק שמחות:)
















‏3 תגובות:

  1. בקר אור...כל הכבוד על ההשקעה לבר המצווה....שיהיה לכם ולו מזל טוב הרבה אושר בריאות והצלחה.
    מאד אהבתי את הקציצות....אבל בלי בייצים ???? אני בכל זאת הוסיף בייצים...מוסיף רכות. אז שאפו. עדי מקרית אתא

    השבמחק
  2. בטח שיש ביצים. תקראי שוב,ותראי שכתוב שתי ביצים. ותודה על הברכות.

    השבמחק
  3. אני אישית לא מוסיפה ביצים לקציצות ,אבל במתכון המקורי יש ביצים.

    השבמחק