יום חמישי, 25 בפברואר 2010

עוגיות קוקוס



עוגיות קוקוס מרוקאיות/אהרוני


עוגיות קוקוס מרוקאיות (50-60 יח').

6 כוסות קמח

1/1/2 כוסות קוקוס או שקדים טחונים בקליפתם.

2 כוסות אבקת סוכר

1 כוס שמן

2 חבילות מרגרינה רכה

5,6 טיפות מי ורדים  או 3 שקיות אבקת סוכר וניל.

1 אבקת אפייה.



מחממים תנור מראש ל- '180.

לשים את כל החומים עד לקבלת עיסה רכה אך לא דביקה.

בתבנית אפייה של התנור שמים נייר אפיה .

יוצרים כדורים  קטנים  ומשטחים קלות.

חורצים בעזרת סכין את מרכז העוגיה.

מורידים את חום התנור ל- '150-'160 ואופים כ- 30 דק' או עד שהעוגיות משחימות קלות.

*אפשר לקשט כל עוגיה ב 1/2 שקד.
בתאבון






יום ראשון, 21 בפברואר 2010

משנכנס אדר מרבים בשמחה



מקרוד




מגוון דוגמאות לעוגיות שמתאימות למשלוחי מנות

אוזני המן לפי מתכון של קרין גורן
נשיקות עם שוקולד


יום שישי, 19 בפברואר 2010

קציצות אפויות

קציצות מבשר בקר והודו .אפויות בתנור כדי לחסוך בקלוריות.
למי שלא מפריעות הקלוריות, מוזמן לטגן.

חומרים לקציצות

חצי קילו בקר טחון או לערבב חצי חצי,בקר עם עוף או הודו.
2 תפוחי אדמה מגוררים
בטטה אחת מגוררת
חתיכה גדולה של דלעת מקולפת וגם אותה לגרר בפומפיה.
להוסיף 2 כפות סולת
רבע כוס פירורי לחם
כף שום גבישי
כף מרק עוף
חצי כף כמון
חצי כף כוסברה יבשה טחונה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
ליצור עיגולים ולשטח מעט. לצפות בפירורי לחם................אני  שמתי במקום פירורי לחם, נבט חיטה, זה יותר בריא.
להניח בתבנית התנור ולאפות ב190 בערך 40 דקות.
בתאבון
Powered By Blogger