יום ראשון, 23 ביוני 2013

עוגת שמנת קינמון


שבוע טוב לכולם:)
אנחנו אחרי,אחרי הבר מצווה ואחרי השבת חתן..הכל היה טעים ונהדר.תודה לה'.
ועכשיו מתכון למשהו מתוק להתחיל איתו את השבוע. ולמלא את המקפיא שהתרוקן ממתוקים:)...


לעוגה:


4 ביצים

2 מיכלים שמנת מתוקה

1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר

2 שקיות (2x10 גרם) סוכר וניל

1/2 כפית מלח

2 כוסות (280 גרם) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

למלית:


1/4 כוס דחוסה (60 גרם) סוכר חום כהה

2 כפות קינמון

1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז

קלויים וקצוצים גס

(או קופסת שימורי אפרסקים,

מסוננים וחתוכים לקוביות)

מחממים תנור ל-170 מעלות.


בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, שני סוגי סוכר ומלח, עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מעט מסמיכה. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לתערובת השמנת.

מנפים יחד מעל הקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.

יוצקים שליש מהבלילה ל-3 תבניות. מערבבים יחד סוכר וקינמון. מפזרים חצי מתערובת הקינמון מעל הבלילה בתבניות. מפזרים מעל מחצית מהאגוזים או מקוביות האפרסקים. חוזרים על הפעולה עם שליש נוסף של הבלילה, ויתרת מלית הקינמון. מכסים בשליש האחרון של הבלילה. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי והעוגות קפיציות למגע, שחומות וריחניות. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

מתכון מעולה של קרין גורן מומלץ לאוהבי הבחושות .




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger