יום שבת, 11 באפריל 2020

חיתוכיות תמרים ושוקולד

חיתוכיות תמרים לפסח .מתכון טעים מאוד של דנית סלומון.









המצרכים: 

לבסיס:
¾ כוס אגוזי מלך
½ כוס סוכר
½1 כוסות קמח מצה לעוגה
3 כפות אבקת קקאו
150 גרם חמאה (או מרגרינה בלי מלח), חתוכה לקוביות
3-4 כפיות מים
למלית:
¾ כוס סוכר
3 כפות אבקת קקאו
¾ כוס מים רותחים
75 גרם חמאת חמאה (או מרגרינה בלי מלח), חתוכה לקוביות
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
250 גרם (בערך כוס) ממרח תמרים
4 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות ברנדי או רום
אבקת סוכר לעיטור

אופן ההכנה:
1. משמנים תבנית מלבנית 23x35 ס"מ ומרפדים אותה בנייר אפייה. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. להכנת הבצק, שמים אגוזים, סוכר, קמח מצה וקקאו במעבד המזון ומפעילים למספר שניות. מוסיפים את החמאה ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית אחידה. מוסיפים מים לפי הצורך - רק כדי להרטיב מעט את הפירורים. משטחים את פירורי הבצק בתבנית בשכבה אחידה. אופים במרכז התנור במשך 20-25 דקות, עד שהבצק תופח מעט והשכבה העליונה יבשה למגע.
3. להכנת המלית, מערבבים את הסוכר עם הקקאו בסיר בינוני. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים במטרף לתערובת חלקה ובלי גושים. מוסיפים את החמאה ומחממים מעל להבה נמוכה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומוסיפים את קוביות השוקולד. מניחים לשוקולד להתרכך 2-3 דקות ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים ממרח תמרים, ביצים, תמצית וניל וברנדי וטורפים היטב.
4. מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים את תערובת השוקולד על הבסיס האפוי. מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 25 דקות נוספות, עד שמרכז המלית יציב למגע. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים.
5. חותכים את העוגה למלבנים מוארכים. לפני ההגשה בוזקים על החיתוכיות אבקת סוכר.

המתכון של דנית סלומון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger